Winkelen op de Albert Cuypmarkt

Waar vindt u de echte Amsterdamse humor, de Amsterdamse sfeer en gemoedelijkheid? Juist, op de Albert Cuyp! Een dagje Amsterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de populairste markt van Nederland! De ‘Cuyp’ bestaat al sinds 1905 en is na meer dan honderd jaar nog steeds ongekend aantrekkelijk voor de gewone Amsterdammer, voor koopjesjagers, slenteraars, dagjesmensen, toeristen .. voor wie niet eigenlijk? Met 260 kramen is de Albert Cuyp de grootste dagmarkt van Europa. Een plek waar u niet snel uitgekeken raakt.
Lees en zie meer op de website van de Albert Cuyp

Beleef de Heineken Experience

Heineken Experience is een museum over het biermerk Heineken en de brouwerij, gevestigd in de voormalige Heineken Brouwerij in Amsterdam. Het museum geeft een kijk in de geschiedenis van het bierbrouwer en van het brouwproces gedurende de jaren. Bezoekers van het museum krijgen een interactieve multiamediarondleiding. Tevens krijgen ze twee consumpties in de museumcafés. De Heineken Experience bevindt zich aan de Stadhouderskade in Amsterdam-Zuid en maakt deel uit van de Europese Route voor Industrieel Erfgoed.
Boek nu een tour
 
 

Sarphatipark

De Amsterdamse joodse arts Samuel Sarphati (1813-1866) nam het initiatief voor het aanleggen van dit park. Het ontwerp in Engelse landschapsstijl is van de stadsingenieur Van Niftrik. Pas in 1885, 19 jaar na de dood van Sarphati, werd begonnen met de aanleg van het park. Het park paste in het uitbreidingsplan van Jan Kalff; in het eerdere plan van (dezelfde) Van Niftrik was deze locatie nog bestemd voor de aanleg van een spoorwegstation (Centraal Station).

Het park werd niet opgehoogd, zoals de straten in de omgeving, waardoor het (met uitzondering van het monument) lager ligt dan de rest van De Pijp. Om het water in de vijvers te kunnen verversen werd vanuit de Singelgracht (Stadhouderskade) via een ondergrondse buis water naar het park geleid dat de vijvers via een waterval van vers water voorzag. Aan de westkant, bij de Eerste Jan van der Heijdenstraat, werd een gemaal aangelegd dat het overtollige water weer loosde.

Voor Samuel Sarphati is in 1886 een monument gebouwd, met een borstbeeld het Sarphatimonument. Het staat op een kunstmatig heuveltje en is vanuit grote delen van het park zichtbaar. Het is een rijksmonument en werd gerestaureerd in 1993.

Overnachten in de Pijp?

De Pijp is dé wijk waar elke dag wel weer iets anders te ontdekken valt. Een nieuwe koffiebar, een super trendy vintageshop of een hippe vega-lunchtent. De wereldberoemde Albert Cuyp Markt, net ontdekte parels, de beste hotspots, een enorme variatie aan verrassende winkels, gezellige cafés en multiculturele restaurants wordt omarmd door de unieke Amsterdamse sfeer. Dat maakt De Pijp tot een unieke smeltkroes en een gewilde plek om te vertoeven en te vooral ontdekken. Wil je jezelf meerdere dagen onderdompelen in deze dynamische wijk? Boek dan via onderstaande links een hotel!
Expedia.nlHotels.nlTrivago.nl
 
 

Openbaar vervoer

Tram 4: Uitstappen op halte “Stadhouderskade”. U loopt mee in de richting van tram 4 de Van Woustraat in.

Tram 16 en 24: Richting Ferdinand Bolstraat.
Uitstappen op halte “Albertcuypstraat”.
U staat nu voor de Albert Cuyp Markt.

Tram 3 en 12: Deze trams rijden in Oost-West richting. Uitstappen op de Ceintuurbaan; respectievelijk de haltes “Ferdinand Bolstraat” of “van Woustraat”. U loopt in noordelijke richting naar de Albert Cuyp Markt.

GVB.nl9292.nl

Met de auto

Vanaf de A10, S110, de Nieuwe Utrechtseweg rechtsaf naar de President Kennedylaan, dan rechtdoor naar de Amsteldijk, linksaf de Govert Flinckstraat in, dan rechtsaf de Van Woustraat in. linksaf is de Albert Cuypstraat gelegen met daarop de Albert Cuypmarkt.

Voor korte bezoeken heeft de Albert Cuyp ideale parkeergelegenheid op de Van Woustraat. Op de Van Woustraat kunt u tussen 09:00 uur en 16:00 uur voor 10 cent per uur parkeren!

U vindt de Amsterdamse P+R op de volgende locaties:

ArenA – Burgemeester Stramanweg 130; 1101 EP Amsterdam
Zeeburg – Zuiderzeeweg 46; 1095 KJ Amsterdam
Olympic Stadium – Olympisch Stadion 44; 1076 DE Amsterdam
Sloterdijk – Piarcoplein 1 1043 DW; Amsterdam
Bos and Lommer – Leeuwendalersweg 23b; 1055 JE Amsterdam
Weekend P+R VUmc – Gustav Mahlerlaan 3004; 1081 LA Amsterdam
RAI – Europaplein; 1078 GZ Amsterdam

Of bekijk ze op

Parkeren AmsterdamAmsterdam P + R